Čelovky so zabudovanou batériou

Prednost vgrajenih baterijskih žarometov je preprostost, saj jim ni treba izbrati baterije in polnilnika, ki sta vključena v paket, poleg tega so lahki, dolgotrajni in praktični.

Žaromet je odličen spremljevalec pri pohodništvu, teku, sprehajanju psa, delu, njegova glavna prednost pa je njegova praktična namestitev. Če jo pritrdite na glavo, imate lahko proste roke in počnete, kar ste že počeli, le da tokrat v boljši svetlobi.

Kot pohodniku se vam je morda že kdaj zgodilo, da ste ponoči obupano iskali nekaj v šotoru ali pa se ob koncu pohoda niste želeli odpovedati pohodniškim palicam ob mraku. V takšnih primerih je čelna svetilka popoln spremljevalec. Čelna svetilka ni odlična le za pohodništvo in kampiranje, temveč tudi za tek. Jeseni in pozimi, ko se prej stemni, lahko s pomočjo svetilke nadaljujete tekaški trening tudi zvečer. Če želite naglavno svetilko za tek, lahko izbirate med lahkimi modeli. Zaradi majhne teže luči niso dodatno breme, udoben naglavni trak, ki ga je mogoče enostavno nastaviti, pa zagotavlja udobje pri nošenju. Za plezalce pa so primerne naglavne svetilke s posebej visoko odpornostjo. Pri teh lučeh je treba paziti, da je steklo izjemno močno in da se žarnica lahko uporablja pri nizkih temperaturah.

Naše čelne svetilke priznanih blagovnih znamk, kot so Acebeam, Lumintop in Armytek, odlikujejo najnovejša tehnologija LED, vzdržljiva zasnova in izjemno svetla svetloba. Ker ne potrebujete vedno enake svetilnosti, je večina žarometov opremljena z različnimi načini osvetlitve. Običajno sta na voljo način dolgih in način kratkih luči. Večina modelov ima tudi funkcije zatemnjevanja in utripanja. Če ste pogosto na cesti v temi, lahko kupite tudi žaromete z nočnim vidom.

Žarometi se lahko napajajo z baterijami ali se polnijo prek USB, odvisno od modela. Večina izdelkov ima tudi priročen način varčevanja z energijo.

Poleg optike in konstrukcije se lahko žarometi razlikujejo tudi po naslednjih lastnostih.

  • razdalja osvetlitve
  • svetlost
  • trajanje osvetlitve
  • senzor
  • barva svetlobe

Če niste prepričani, kateri model je najprimernejši za vašo nameravano uporabo, nam pišite po e-pošti!

Kako svetla naj bo, kako dolgo naj traja, kakšne barve naj bo svetloba? Ali naj bo svetloba ozek snop, vendar viden do 1000 metrov daleč, ali naj bo razpršen na širšem območju? Ali naj bo odporna na udarce in/ali vodoodporna? Ali iščete določeno blagovno znamko, morda Astrolux, Sofirn, Manker, Acebeam, Armytek, Thrunite, Wuben, Convoy ali Lumintop? Ali mora imeti vgrajeno baterijo za polnjenje ali jo je mogoče zamenjati? Naj bo v paketu ali bi baterijo raje izbrali sami? Želite čim manj načinov ali raje čim več ali iščete vdelano programsko opremo Anduril? Ali želite magnetno kapico? Ali je pomembno, da se lahko polni iz USB? Za kakšen namen ga kupujete? Posebej za tek, jamarstvo, ribolov ali samo za delo okoli hiše? Kakšno znamko baterije imate najraje? Katera znamka naj bo to? Ali je pomembno, da imate znano blagovno znamko, ali se raje zanesete na strokovnjake ali občinstvo na forumu? Ali pa je vseeno, ali je pomembna le cena?

Ko boste poznali odgovore na zgornja vprašanja, boste zagotovo lažje izbirali med našo veliko ponudbo žarometov.